Historie

In 2008 startten de voorbereidingen voor de nieuwbouw van OBS de Meerpaal in gemeente Lemsterland. Direct ontstond het plan voor de nieuwbouw van een Brede School. Een gebouw waarin diverse organisaties samenwerken en gehuisvest zijn. Vanaf de eerste dag zijn buurtverenigingen De Haven en De Vloot aangehaakt bij de ontwikkelingen. De samenwerking wordt bekrachtigd met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Na een periode van visievorming, verkennen van mogelijkheden en besluitvorming door de gemeenteraad wordt het spannend. In 2010 geeft De Gearhing aan twijfel te hebben over de noodzaak van zoveel basisscholen in Lemmer.

De Lemstervaarders slaan op dat moment de handen ineen. Achter de ramen van alle huizen hangen posters voor het bouwen van een Brede School in de Lemstervaart. De Haven, De Vloot en de ouderraad organiseren samen een informatiebijeenkomst. Vervolgens worden ruim 1.200 handtekeningen ingezameld, een lied geschreven en gaan meer dan 200 kinderen op weg naar het gemeentehuis om de handtekeningen aan de burgemeester en wethouder aan te bieden. Door de gemeenteraad wordt besloten om de bouw door te zetten.

Om de overgang naar de MFA eenvoudiger te maken, gaan De Haven en De Vloot samen. Zo ontstaat op 31 augustus 2012 Wijkvereniging De Steiger. Ook Lyaemer Wonen is geïnteresseerd in de ontwikkeling van de MFA. Gedurende meer dan een jaar jaagt zij de ontwikkelingen aan, betrekt partijen en laat een ontwerp maken. Om ruimte te maken voor de nieuwbouw verhuist Wijkvereniging De Steiger in april 2014 naar een tijdelijk onderkomen aan het Lemsterpad. Groot is de teleurstelling bij de betrokken vrijwilligers als in 2014 Lyaemer Wonen laat weten de ontwikkeling niet door te kunnen zetten. Gelukkig pakt op dat moment de gemeente het initiatief.

In maart 2015 besluit de gemeenteraad van dan inmiddels gemeente De Fryske Marren tot bouwen van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) in de Lemstervaart. Een andere architect wordt aangehaakt en een nieuw ontwerp volgt. De aanbesteding volgt en in december 2015 wordt een aannemer geselecteerd. In januari 2016 verstrekt de gemeente de omgevingsvergunning. Waarna op woensdag 6 april de eerste paal de grond in gaat en de bouw daadwerkelijk van start gaat.

Vrijdag 9 december 2016 was het dan eindelijk zover. De MFA Lemstervaart wordt opgeleverd aan onze gemeente door hoofdaannemer Friso. De contracten worden ondertekend en de sleutels overhandigd. In dit prachtige gebouw hebben wij straks, samen met openbare basisschool De Meerpaal en peuterspeelzaal Doomijn, een nieuw onderkomen. Januari 2017 kunnen we dan eindelijk het gebouw in gebruik gaan nemen. De MFA wordt op vrijdag 10 februari 2017 feestelijk geopend.

Kijk ook op onze fotopagina.

6 dagen geleden

❗ BLOCKPARTY❗

Met ruilbeurs. Kom dus langs, neem je spullen mee en ruil ze voor wat anders.

🗓️ woensdag 21 augustus 2019
🕐 13.00 - 17.00 uur
👥 voor iedereen tot en met 18 jaar die niet op vakantie gaat
📍 Wijkvereniging De Steiger, Schokker 4b, Lemmer

#blockpartylemmer

3 maanden geleden

Met het Steigerfeest hebben wij zaterdag 25 mei het seizoen afgesloten. We hebben genoten van weer een seizoen boordevol activiteiten.

Vrijwilligers ...... bedankt voor jullie inzet, betrokkenheid en tijd die jullie het afgelopen jaar hebben vrijgemaakt. Dankzij jullie kunnen we terugkijken op een mooi Steigerseizoen.

In september gaan de deuren van De Steiger weer open en staan onze vaste activiteiten zoals de bingo's, darten, klaverjassen, pokeren, spellenmiddag, koersbal en niet te vergeten de kinderknutsel weer op de planning. Ook de griezeltocht, kerstdiner en SuperWinterBingo staan weer op het programma.

Tot die tijd wensen wij iedereen een hele mooie zomer en hopen jullie na de vakantie weer te ontmoeten in De Steiger.

3 maanden geleden

Vanmiddag sluiten we het seizoen af met het Steigerfeest. Alle Lemstervaarders, kinderen met ouders, zijn van harte welkom. Rond 15.00 uur beginnen we met de familiebingo. Kom ook. Er zijn weer leuke prijzen te winnen.

We maken er een gezellig middag van met:
➡️ springkussen
➡️ suikerspin voor de kinderen
➡️ bbq: broodjes hamburger/frikadel

De koffie, thee, limonade en suikerspinnen zijn gratis.

Tot vanmiddag!

3 maanden geleden

Vanavond pokeren in De Steiger.

🗓️ woensdag 22 mei
🕗 20.00 uur

Dit is de laatste week van activiteiten van dit seizoen. Na de zomer, in september, gaan de deuren van De Steiger weer open en staan ook de pokeravonden weer in de agenda.

Niet vergeten ‼️
Zaterdag 25 mei, 15.00 uur: Steigerfeest.