Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /customers/d/1/1/wijkverenigingdesteiger.nl/httpd.www/wp-content/themes/blocksy/inc/components/blocks/blocks-fallback.php on line 16

Overal in Nederland maken steeds meer mensen succesvol gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt.

Ze kunnen samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen het initiatief van een WhatsApp-groep van harte toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Ook in de Lemstervaart is een WhatsApp-groep.

Hoe werkt het?

Wanneer Afbeelding SAAR 1000 ogeneen Lemstervaarder iets ziet, wat hij niet helemaal vertrouwt, dan kan hij of zij de overige buurtbewoners eenvoudig en snel alarmeren of informeren. Hiervoor gebruiken we de SAAR-methode.

De bedoeling is dat we de plannen van verdachte personen verstoren (“zaak stuk te maken”).

De WhatsApp-groep wordt uitsluitend gebruikt voor het doen van meldingen over verdachte situaties. De groep wordt niet gebruikt voor onderling contact of het uitwisselen van privéberichten

Meedoen

Iedereen die in de Lemstervaart woont, beschikt over WhatsApp en 18 jaar of ouder is, kan deelnemen. Je kunt je aanmelden voor de  WhatsApp-groep Buurtpreventie Lemstervaart door te mailen naar info@wijkverenigingdesteiger.nl. Vermeldt hierin je voor en achternaam, adres en mobiele nummer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.