LEERGELD wil dat alle kinderen mee kunnen doen

In de gemeentes De Fryske Marren en Súdwest Fryslân wonen momenteel 2000 kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen laten meedoen.

Stichting Leergeld Zuidwest Friesland heeft ten doel het voorkomen van sociale uitsluiting van schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld ZWF biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen voor wie overheidsvoorzieningen uitgeput, niet toereikend dan wel niet beschikbaar zijn, om toch normaal mee te doen binnen het onderwijs en/of in het sociaal maatschappelijk leven op en rond school, sport en cultuur.

Kindpakket

Via het aanvraagportal www.kindpakket.nl kan er op een eenvoudige manier een vergoeding worden aangevraagd voor :

• Schoolreis
  • Schoolspullen
  • Zwemles
  • Fiets
  • Contributies sport / cultuur
  • Attributen sport / cultuur
  • Verjaardagsbox
  • Laptop / computer
  • Bruikleenmogelijkheden I-pad
  • MBO-inkomenstoets

Mocht het aanvragen via de site een probleem zijn dan kunt u ook contact met ons opnemen via:

• Mail
    algemeen: info@leergeldzwf.nl
    voor De Fryske Marren: janet@leergeldzwf.nl
  • Post
    Stichting Leergeld Zuidwest Friesland, Postbus 66, 8600 AB Sneek
  • Telefonisch
    op dinsdag- en woensdagochtend via 06 49 88 81 53
  • Inloopochtend
    vrijdag 3 mei 2019, Wijkvereniging De Steiger, Schokker 4b, Lemmer

Inloopochtend in De Steiger

U kunt op vrijdagochtend 3 mei, tijdens de ouder-kind ochtend, binnenlopen bij De Steiger. Er is dan een medewerker van Stichting Leergeld Zuidwest Friesland aanwezig. Zij kan u alles vertellen over wat de mogelijkheden voor u en uw gezin zijn.

6 dagen geleden

❗ BLOCKPARTY❗

Met ruilbeurs. Kom dus langs, neem je spullen mee en ruil ze voor wat anders.

🗓️ woensdag 21 augustus 2019
🕐 13.00 - 17.00 uur
👥 voor iedereen tot en met 18 jaar die niet op vakantie gaat
📍 Wijkvereniging De Steiger, Schokker 4b, Lemmer

#blockpartylemmer

3 maanden geleden

Met het Steigerfeest hebben wij zaterdag 25 mei het seizoen afgesloten. We hebben genoten van weer een seizoen boordevol activiteiten.

Vrijwilligers ...... bedankt voor jullie inzet, betrokkenheid en tijd die jullie het afgelopen jaar hebben vrijgemaakt. Dankzij jullie kunnen we terugkijken op een mooi Steigerseizoen.

In september gaan de deuren van De Steiger weer open en staan onze vaste activiteiten zoals de bingo's, darten, klaverjassen, pokeren, spellenmiddag, koersbal en niet te vergeten de kinderknutsel weer op de planning. Ook de griezeltocht, kerstdiner en SuperWinterBingo staan weer op het programma.

Tot die tijd wensen wij iedereen een hele mooie zomer en hopen jullie na de vakantie weer te ontmoeten in De Steiger.

3 maanden geleden

Vanmiddag sluiten we het seizoen af met het Steigerfeest. Alle Lemstervaarders, kinderen met ouders, zijn van harte welkom. Rond 15.00 uur beginnen we met de familiebingo. Kom ook. Er zijn weer leuke prijzen te winnen.

We maken er een gezellig middag van met:
➡️ springkussen
➡️ suikerspin voor de kinderen
➡️ bbq: broodjes hamburger/frikadel

De koffie, thee, limonade en suikerspinnen zijn gratis.

Tot vanmiddag!

3 maanden geleden

Vanavond pokeren in De Steiger.

🗓️ woensdag 22 mei
🕗 20.00 uur

Dit is de laatste week van activiteiten van dit seizoen. Na de zomer, in september, gaan de deuren van De Steiger weer open en staan ook de pokeravonden weer in de agenda.

Niet vergeten ‼️
Zaterdag 25 mei, 15.00 uur: Steigerfeest.